top of page
TOM-Header-V2.png

STEFA Stolica

Napravljena za decu sa cerebralnom paralizom koja prati rast i razvoj
mališana i pomaže im da sede, igraju se, jedu, razvijaju i provode
kvalitetnije vreme sa svojim drugarima i porodicom.

Odlike STEFA Stolice

Prorodni materijali

STEFA Stolicu smo napravili tako da 80% materijala dolazi iz prirode

Laka izrada

Verovali ili ne - STEFA Stolica se može iseći i sastaviti bez naprednih mašina. Sve što vam treba je mala testerica i srafciger

Off-the-shelf komponente

Delovi STEFA Stolice su lako zamenljivi i prilagođavaju se rastu deteta

Kako STEFA Stolica raste 

STEFA Stolicu smo napravili za decu od dve do sedam godina. Hteli smo da bude absolutno prilagodljiva mališanima, tako da svi njeni ključni delovi prate njihov rast. Segmenti kao što su krila za držanje posture, sto, nosači stola, sedalni deo, držač za noge se pomeraju kako bi dali mališanima dovoljnu slobodu pokreta, podršku, ali i samopouzdanje. 

Kako je STEFA Stolica nastala

Stolice kao što su STEFA, prema rečima roditelja i terpeuta, ne postoje na prostoru Zapadnog Balkana. Nabavka iz inostranstva je skupa i komplikovana. Personalizovana invalidska kolica nisu izbor zbog izuzetno visoke cene i ne mogu da se prilagođavaju rastu i razvoju deteta koje ih veoma brzo preraste.

U saradnji sa roditeljima malog Stefana i njegovim terapeutom razvili smo naš prototip ovakve stolice. Da se pohvalimo, rezultati su sjajni! Sa još malo unapređenja, stolicu bi mogao da koristi još veći broj mališana. Zato da bismo nastavili naš rad, pokrećemo Crowdfunding kampanju!

IMG_20240130_114119.jpg

Sada nam treba TVOJA pomoć

Sledeći korak nam je da napravimo novu, još bolju verziju STEFA Stolice. Da bi se ovakva stolica našla u školskim klupama, terapeutskim klinikama, i vrtićima, potrebna nam je tvoja pomoć!

Bez njih STEFA Stolica bi ostala skica

Zahvaljujemo se ovim vrednim ljudima koji su nam pomogli da STEFA stolica od skice na papiru stigne do funkcionalnog prototipa!

Hvala:

bottom of page