top of page
HP PAGE 4-min-1.png
TOM blue blank_edited.png

Zdravo!

TOM:Belgrade je neprofitna organizacija, deo globalnog pokreta mejkera. Organizacija je posvećena razvoju pristupačnih pomagala za osobe sa invaliditetom, inkluziji i razvoju veština pojedinaca kroz zajednički rad i uz dosta zabave. 

Naša priča

Radeći, na tada Startup-u - 3D Republika, tražili smo način da demonstriramo mogućnosti 3D štampača u razvoju proizvoda. Kako Rare (vlasnik 3D Republike) nije verovao u patente, hteli smo nešto što će biti dostupno svima. Godine 2017, naš ortak, koji je znao šta tražimo, vraća se iz Izraela sa rečima "Imam savršen projekat za vas!". Tako se po prvi put upoznajemo sa TOM:Global pokretom. David preuzima da vodi projekat i kreće da istraži ekosistem i da li ima prostora da se takav projekat izvede u Srbiji. 


Posle dva meseca istraživanja videli smo da postoji prostor da ovakav jedan projekat zaživi i stvarno bude od pomoći ljudima. Vežite se polećemo!

 

U narednih 4 godine rada na TOM:Belgrade mejkatonu i kroz razne druge aktivnosti, imali smo priliku da upoznamo sjajne ljude iz najrazličitijih sfera života i kreiramo prostor za kreativnost, razmenu znanja i pomalo zabave. 

Od 2021. TOM:Belgrade projekat smo zvanično postavili kao pravni entitet u formi neprofitnog udruženja u želji da radimo na njegovom razvoju. 

Šta nam budućnost donosi? Verujemo, još puno pozitivnih iskustava.

Ako želite da nam se pridružite, saznate više o nama ili samo ćaskate, javite se!

bottom of page